Spring naar hoofd-inhoud

Mercedes-Benz LKW L5000 L5500 origineel Nederlandse auto

ET:

KM:

Exterieur:

Interieur:

Brandstof:

Motor:

Herkomst:

Kwaliteitslabel:

Prijs:

29-11-1955
nvt
rood
sky
diesel
6 cilinder
Nederland
nvt

VERKOCHT SOLD

Na 14 jaar...

Ooit in Nederland nieuw geleverd. Een Nederlandse groente handelaar kocht 'm omstreeks in 1980 en heeft 'm weer in goede conditie gebracht door restauratie (foto's aanwezig) en de oude groente kistjes geladen, er wat rondjes mee gereden en uiteindelijk besloten 'm van de hand te doen. Inmiddels heb ik contact gehad met de schoonzoon van G. de Groot en met een oud werknemer. Volgens de werknemer heeft ie vroeger dienst gedaan als melktransport met melkbussen.

In 2009 ruilde ik mijn gerestaureerde 300GD Turbo Automaat in op deze L5500 vrachtwagen inclusief de groentekistjes. In 2010 verkocht ik 'm naar België waar die tot 2024 in een privé verzameling verbleef. De Belg besloot weer afstand te doen en benaderde mij of ik wederom interesse had. Aangezien je in Europa zomaar geen tweede zult vinden besloot ik 'm weer over te nemen... Daardoor staat er nu iets unieks van vlak na de oorlog bij mij in de hal in Surhuisterveen.

Na een rondje rijden begin je respect te krijgen voor de chauffeurs van toen. Dat was echt ploeteren. Geen stuurbekrachtiging dus dat grote stuur zit er niet voor niets in... Daar heb je echt spierballen voor nodig. Heel wat anders dan de huidige trucks die je met je pink kunt sturen. De snelheid is niet veranderd. Tegenwoordig door begrenzers, toen wilden ze gewoon niet sneller dan 70 km/h...

Wat betreft de conditie, die is in mijn ogen prima. Het gaat hier eigenlijk om een bedrijfswagen. Die hoort dus niet "nieuw" te zijn. Het hout is wel aan wat lak toe. De laadbak is intact al ben ik wel een plekje op een schot tegen gekomen die wat aandacht nodig is. Cabine zit ook een plekje op de lak wat niet storend is maar wel aandachtspuntje voor de toekomst. Startmotor zojuist gereviseerd en twee nieuwe 100A accu's geplaatst. De kistjes zijn heel oud en volgens de opschriften schijnen sommige zelfs van 1964 te zijn...

Onlangs technisch nagelopen, een ritje is dus vertrouwd. Alles is op peil. Een grote beurt laat ik aan de liefhebber/specialist over.

Foto's zijn van 2010 en de conditie is weinig veranderd omdat deze altijd binnen heeft gestaan.