Spring naar hoofd-inhoud

W124 - E300 Turbodiesel antraciet

bijtellingsvriendelijke

ET:

KM:

Exterieur:

Interieur:

Brandstof:

Motor:

Herkomst:

Kwaliteitslabel:

Prijs:

16-12-1993
194.000
172 - Antraciet
001 - Stof zwart
Diesel
6 cil. 147 PK
Frankrijk
A-

VERKAUFT SOLD

w124
e300
mercedes
turbodiesel
youngtimer

Liefde op het eerste gezicht...

Het gevoel begint al bij de aanblik van de neus met de heldere grille en koplampen. Wanneer je de bestuurdersdeur opent wordt je nog enthousiaster. Zodra je gesetteld bent kijk je met verbazing en voldoening om je heen. Je draait de sleutel om en het voelt niet anders dan bij de dealer waar je 'm nieuw uit de showroom mag rijden. En zodra je bij ons de oprit afrijdt en de eerste rotonde verlaat, (pak 'm beet nog geen kilometer rijden dus) denk je... Amazing. Dit is liefde op het eerste gezicht.

In 2013 kocht ik deze wagen met 101.000 km uit Frankrijk via een vertrouwenspersoon. Echter kwam een collega langs om een Benz te bekijken en die kon ik niet voorbij deze schone loodsen. Al gauw ging tijdens een bak koffie het gesprek over deze Turbo. Omdat je je collega's ook een mooie wagen gunt was de deal gauw rond. Maar toen in 2014 deze zelfde wagen bij m'n gewaardeerde collega Marco Hof op de site verscheen begon het behoorlijk te kriebelen in mijn maag. Oftewel heimwee. Ik moest natuurlijk steekpenningen uitdelen om in dit geval de auto bij hem uit de showroom te lokken. Voorwaarde was wel dat er een leuk alternatief voor in de plaats moest komen en na zo'n 15 mailtjes heen en terug kwamen we tot de overeenstemming en besloot ik nog op een vrijdagavond de wisseltruc uit te voeren met vriend Henk Mulder en gooiden de steekpenningen in de kofferbak op naar Heerhugowaard. Eenmaal thuis gekomen nog even rustig napraten over deze heugdelijke thuiskomst van de 300 Turbo die eigenlijk nooit uit Surhuisterveen had mogen vertrekken. Maar enfin, we hebben er ook twee collega's een tijdje gelukkig mee gemaakt en dat is zeker ook wat waard.

Na jarenlang bij de laatste eigenaar te zijn geweest die 'm alleen reed als er geen zout op de weg was, is die weer terug in Surhuisterveen. Deze hele aardige liefhebber is bijna stamgast te noemen, immers op de zaterdag was deze antracieten turbodiesel vaak te spotten op het terrein van Klaas de Poel... Zijn voorkeur bleef uitgaan naar een 300E-24 Sportline W124 die in de "privé collectie" verblijft... Ook na een jaar proberen bleef ik volhouden deze 199 blauschwarze niet te verkopen... En toen was daar het moment dat het oog begon te vallen op wat anders... Een veel nieuwere cabriolet die even verderop in het noorden stond bij de collega's in Roden... Aangezien ik altijd al had aangegeven de 300 turbodiesel gerust terug te willen kopen was daar het moment. Met ons drieën plan bedacht en het resultaat staat in Surhuisterveen

Het zijn ARCHIEF FOTO'S bij 100.000 km. De conditie is uiteraard gebruikter dan destijds maar nog altijd top te noemen.

Met andere woorden, beslist een bezichtiging cq proefrit waard.

Inruil alle merken mogelijk
Bezichtiging alleen op afspraak

 

Sonderausstattung

281 - Lederen stuurwiel 390mm en handle
430 - Hoofdsteunen achterin inklapbaar
440 - Tempomat (cruise control)
524 - Lak conservering
544 - Rollo elektrisch voor achterraam
570 - Armleuning inklapbaar
581 - Automatische Airconditioning
584 - Elektrische ramen voor en achter
593 - Warmte Werend Glas getint
611 - Uitstapverlichting
620 - Oxykat
652 - Licht Metalen velgen 8-gaats
731 - Wortelnotenhouten interieurdelen
915 - Tank met grotere inhoud
000 - Radio