Spring naar hoofd-inhoud

W140 - 400SE origineel Nederlands geleverde vroege '91 er

bijtellingsvriendelijke

ET:

KM:

Exterieur:

Interieur:

Brandstof:

Motor:

Herkomst:

Kwaliteitslabel:

Prijs:

21-06-1991
189.855
199-blauschwarz
968-velours grijs
benzine
V8 LM 4,2 L
Nederland
B+

VERKOCHT

mercedes
s-klasse
youngtimer
400SE
nederlands
geleverd
blauschwarz
grijs
velours
W140
helmut
kohl
kathedraal
slagschip
vlaggenschip
tank
mammoet
big
boys
toys

Van twee ton op de bank...

Naar twee ton op je oprit... Dat kon vroeger als je deze "leopard tank" nieuw bestelde. Inmiddels zijn we 25 jaar na de introductie van de W140 en begint het vinden van een eerste serie al knap lastig te worden.

Ervaring leert dat je goed moet opletten met wat je koopt! Wanneer de laatste eigenaar weinig aandacht heeft gehad voor onderhoud kun je het beste zorgen dat je goed overweg kan met de werkplaatschef en niet alleen hebt gespaard voor de aanschaf en de eerste tankbonnetjes... Onder het motto; "van goedkoop naar je portemonnee overhoop" kan er zomaar nog een S-klasse bijkomen aan "bonnetjes". 

Maar nu niet meteen bang worden ;-)
Kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn... Deze kathedraal heeft aan z'n conditie te merken de juiste eigenaren gekend. Een dossier aan facturen bevestigen de technische aandacht van de specialisten en dat vertaalt zich in de rijkwaliteit. And believe me, I know.

Het waren twee fantastische weken die ik zo weer zou overdoen maar aan alle mooie dingen komt een ...datum, euh prijskaartje, euh wat lul ik nou. Een diesel ter beschikking thuis hebben staan maar toch gewoon zondags de Helmut Kohl meenemen zonder aarzelen. I can't help it.

Om voor uw toekomst de hoeveelheid bonnetjes te besparen het volgende; De vermelde prijs is inclusief grote onderhoudsbeurt (automaatolie en bougies inbegrepen). Aangezien deze royal-driver degene die hier alles regelt reeds twee weken van A naar B maar ook naar C en Z en weer terug heeft vervoerd, zitten er al luxe kentekenplaten op, is ie al uitgelijnd en heeft ie al een nieuwe APK gekregen !

Mocht u nou liever in termijnen betalen? Daar is ook over nagedacht. Collegiaal als we zijn bestaat er de mogelijkheid "zonder onderhoudsbeurt" zo weg te rijden na het overschrijven en het betalen van een nader overeen te komen bedrag (zo mee ofwel exportpreis). Voorwaarde is dan echter wel dat u zich binnen afzienbare tijd meldt bij een Mercedes specialist die haar vervolgens "onder handen" neemt zoals ze dat is gewend... Een beetje euro's van haar baasje en wat liefde van de monteur. 


Zo gaat dat in "bepaalde" relaties totdat de euro's op zijn
of het baasje er flauw van is... :-(
In dat laatste geval wil het wel eens voorkomen dat Surhuisterveen "back to the ex" betekent... Paradise by the dashboardlight.
Een mooie W140 geeft de verzameling een huiskamergevoel........

 

Wat bestelt een Nederlander?

227 - Verlichting en sigaaraanstekers achter
303 - Armleuning met opbergvak voorin
412 - Elektrisch schuif- kanteldak
441 - Verstelbaar stuurwiel
442 - Airbag bestuurder 
471 - ASR (Anti Slip Regeling)
581 - Automatisch geregelde Airconditioning
592 - Warmte Werend Glas groen getint
600 - Koplampwissers
652 - Licht Metalen velgen 8-gaats (16 inch)
731 - Wortelnotenhouten interieurdelen
812 - Luidsprekers achterin
877 - Leeslampjes achterin 

Conclusie;

Een bijrijders airbag is overbodig. Maar wel leeslampjes, asbakken verlichting met sigaaraanstekers, hoofdsteunen en regelbare luidsprekers achterin !
Of Baas 1 werd gereden, of baas 2 mocht nooit voorin...
In ieder geval een bijzonder optiepakket te noemen waarmee we enkel kunnen gissen naar het verhaal van degene die zijn of zelfs haar handtekening zette onder de orderbevestiging. Of zou het toch.............?