Spring naar hoofd-inhoud

W123 - 300TD Turbodiesel

ET:

KM:

Exterieur:

Interieur:

Brandstof:

Motor:

Herkomst:

Kwaliteitslabel:

Prijs:

23-09-1982
128.859
803 - Riedgrün
056 - Stof groen
diesel
5 cil Turbo 125 PK
Deutschland
B

not for sale

Na twee jaar zoeken...

Enkele tegengekomen en sehr guter zustand (blijkt van niet). Enkele misgelopen, het is niet anders. En toen kwam ik bij deze jaren geleden. Een uur lang gepraat met de neef van de laatste eigenaresse over hoe het kwam dat de wagen te koop kwam en het verhaal aanhoren achter de kilometerstand. Terwijl ik in de papieren dook bleek al gauw dat het verhaal klopte met de kilometers. Man bestelt de wagen en rijdt binnen een half jaar redelijk kilometers. Overlijdt en logischer wijze krijgt de vrouw de Turbodiesel op naam. De boekjes tonen een gemiddelde van 7.000 km per jaar dmv de aanwezige dealerstempels.
Wat me toen vrij snel opviel was dat er één nieuwe (oude) band was gemonteerd. Navragen hoe dit kwam bleek dat de oude vrouw bij haar laatse rit nog even een band had stukgereden. Logisch want ze was toen al behoorlijk op leeftijd. Na thuiskomst meteen vier nieuwe banden laten monteren maar nadrukkelijk aangegeven bij de bandenboer dat de reserve meteen weer terug in z'n mandje moest zodat het naar mijn idee weer was zoals het hoorde. Pas drie jaar later kwam ik erachter dat code 656 Michelin af fabriek betekent. Wederom naar de bandenboer voor vier nieuwe Michelins. Belt de bandenboer me op waarom die vier zo goed als nieuwe vredestein banden moesten worden gewisseld? Die zijn immers nog nieuw (300 km oud). Zoals die vroeger is geleverd moet ie er nu ook weer voorstaan, leg die vredesteins maar achterin...

Nee deze wagen is niet te koop en het zal voor de liefhebber ook niet meevallen een geschikte Europese versie zoals deze te bemachtigen. Het heeft met mij ook langer geduurd dan ik had gehoopt. Uiteraard is deze 300 TDT te aanschouwen. Doe wel even een telefoontje van te voren.

Bijzonderheden / Extra's


257 - Radio Becker Europa Kurier
404 - Orthopedische bestuurdersstoel
466 - Centrale Vergrendeling
580 - Airconditioning Behr
591 - Warmte Werend Glas groen
656 - Michelin banden af fabriek
724 - Bagageverankering laadruimte
000 - Aux aansluiting op radio