Spring naar hoofd-inhoud

W115 - 240D /8 in Ahorngelb mit schiebedach

ET:

KM:

Exterieur:

Interieur:

Brandstof:

Motor:

Herkomst:

Kwaliteitslabel:

Prijs:

05-03-1974
132.695
606 Ahorngelb
Stof dattel
diesel
4 cil, 2,4 L 65 PK
Oostenrijk
B+
€ 24.500,- ALL IN

Besteld voor zonnige dagen...

 

Een W115 - 240D strich 8 met schuifdak en getint glas. Zo is het leuk vertoeven zomers... Je kon destijds best veel opties aanvinken... Maar blijkbaar hadden deze opties voorrang op alles... Dat deze oude strijder uiteindelijk weinig zonlicht heeft gezien is terug te vertalen in de conditie. Heeft een hartstikke fit en netjes interieur. Al het chroom in hele nette staat. Rubbers zien er goed uit. Echt een lust voor het oog.

Nooit mooier maken dan het is zeg ik altijd. Al zijn er wel drie sleutels aanwezig en een gebruikersmanueel, het scheckheft ist leider nicht mehr dabei. Dan volgt de vraag uiteraard hoeveel kilometer deze heeft gereden... 32.000 kan ik me bijna niet voorstellen. 132.000 is dan de meest logische, aangezien 232.000 km onmogelijk lijkt want dan was de conditie beslist niet zo mooi geweest. Wat wel bekend is aan historie dat zijn de "eigenaren". Vanaf 1974 tot aan 2022 bij dezelfde familie (in 1976 van naam maar niet van adres gewisseld). De lak is deels niet meer origineel. Je moet er echt even op letten om te ontdekken welke delen dat zijn. Zie foto's.

Voor wat ik begreep is de laatste eigenaar erfgenaam en had er geen belang bij 'm te houden. Tja na een ritje zonder stuurbekrachtiging zijn sommige mensen meteen klaar met een oude Benz maar mijn mening na een rit was dat ie best licht stuurt en het mij niet tegenhoudt een tweede serie strich 8 in de verzameling op te nemen...

Bij deze weer een geweldige Strich 8 van de laatste serie opgenomen in de collectie. Ik zit nog wel in dubio of de rode 220D misschien van langparkeer plaats moet wisselen met deze... Gezonde stress...

Aflevering ALL-IN dat wil zeggen op Nederlands kenteken met nieuwe APK, grote onderhoudsbeurt waarbij alle vloeistoffen worden vervangen en naar mijn voorkeur luxe kentekenplaten (ik ga ervan uit dat er blauwe platen besteld moeten worden)

Inruil alle merken mogelijk
Bezichtiging alleen op afspraak